De mult vroiam sa faca aceasta postare dar am tot amanat. Zilele astea insa, am reusit sa prepar salata si am facut si cateva fotografii.
Ce am folosit eu:
- doua piepturi de pui nu foarte mari
- patru conserve de ciuperci (se poate si mai putin)
- patru oua (doua crude, doua fierte)
- sare
- ulei
In primul rand am dezosat pieptul si l-am pus la fiert. De obicei cumpar piept gata dezosat, dar de aceasta data am avut piept de la tara, asa incat mi-a iesit si mai bine salata :). Ce vedeti in fotografie e doar un piept, taiat in doua. Nu il pun la fiert intreg, pentru ca sa aiba cum sa fiarba bine. Dupa fotografie, am pus la fiert si al doilea piept.
Intr-un vas se pun la fiert si doua oua. Acestea trebuie sa fie tari cand le scoatem, de aceea trebuie sa le lasam un pic mai mult.
Ciupercile din conserva trebuie scurse bine. Pot fi lasate cu 30 de minute inainte la scurs, dar tot n-o sa fie chiar de ajuns, asa ca o sa mai scurgem odata. Se pot folosi si ciuperci din comert, care se fierb cu putina sare. Gustul va fi si mai bun.
Eu am ales ciuperci din conserva. Mie imi plac mai mult cele intregi, dar am mai avut si o conserva cu ciuperci taiate. Cred ca cele taiate au un gust un pic metalic, de aceea prefer sa cumpar intregi.
Ciupercile se pot taia foarte marunt, dar o varianta suplimentara e sa le dati prin masina de tocat. Eu asa fac si functioneaza foarte bine. Trebuie sa dam separat ciupercile prin masina ca sa le mai putem scurge odata, apoi vom da si pieptul tot prin masina de tocat. Daca vi se pare ca ies bucati prea mici si voua va plac un pic mai mari, se pot taia cu cutitul la marimea dorita.
Ciupercile tocate vor arata asa:
Iar pieptul, dupa ce il fierbem bine si il tocam, va arata asa:
Ciupercile le mai scurgem un pic pentru ca au multa zeama si apoi amestecam cu pieptul intr-un vas. Cantitatile le puteti alege diferite de ale mele, pentru ca poate va place cu mai mult piept sau cu mai multe ciuperci. Eu am ales sa fie cantitati cat de cat egale:
Intr-un alt vas incepem sa pregatim maioneza. Nu am facut un tutorial al maionezei :) pentru ca m-am gandit ca nu are rost, dar va spun ca am folosit doua galbenusuri de ou crud si doua galbenusuri de ou fiert. Galbenusurile fierte le maruntesc printr-o sita in genul acelora pentru ceai, doar ca un pic mai mare. Se pot marunti si cu furculita, dar mai raman bucati mai mari. Amestecam ouale si incepem sa punem treptat ulei. Maioneza eu nu o amestec cu mixerul pentru ca nu am nevoie de o cantitate prea mare, ci cu o paleta mica de lemn si pun la un moment dat cateva picaturi de lamaie. Unele persoane pun un pic de mustar, dar eu nu obisnuiesc. La final, maioneza iese cremoasa:
Cantitatea de maioneza va fi in functie de cata doriti. Mie imi place sa pun un pic mai multa in salata, sa nu fie inecacioasa, dar nici exagerat. Va recomand sa puneti cate o lingura in amestecul de pui si ciuperci si sa amestecati, pentru ca asa o sa va dati seama daca va ajunge sau nu cea pe care o aveti. Daca nu e destula, maioneza ramasa se mai poate amesteca pentru ca se inmulteste.
Se adauga sare dupa gust si reteta este gata. Se poate servi pe paine sau impreuna cu aperitive, poate fi folosita ca decor pe rosii, in ardei gras etc.
Si, ca de obicei, poza de final:
E o salata rece si destul de satioasa, are un gust foarte bun si se face foarte usor. O reteta foarte buna pentru sarbatori care se poate face si fara pui, doar cu ciuperci si va garatez ca iese foarte bine!
POFTA BUNA!
am incercat de vreo doua ori maioneza si n-a iesit :)
RăspundețiȘtergeream papat si eu salata de asta la tine :">
buna buna
Multumesc de idee,trebuie sa fie tare gustoasa!
RăspundețiȘtergerece bine arata,sigur e si foatre gustoasa!
RăspundețiȘtergerearata foarte bine imaginea de pe fundalul blogului tau,e in spiritul sarbatorilor,imi place mult!
RăspundețiȘtergere@Meg cum sa nu-ti iasa maioneza? Sa fac un tutorial? :))
RăspundețiȘtergeremultumesc de aprecieri. Iar salata chiar e f gustoasa ;)
RăspundețiȘtergere