Tot timpul cand gateam ficatei de pui mi se parea ca ies inecaciosi. Si de fiecare data aceeasi reteta: in tigaie, cu sos de rosii sau cu putin usturoi. Asta pana nu demult, cand am gasit o noua reteta de pe internet si e o varianta mai buna, usor de facut, iar ficateii ies foarte gustosi si fragezi.
Iata si reteta:
Am pregatit o punguta de ficatei (aproape 1 kg), i-am spalat si am scurs apa:
Am maruntit doua cepe si le-am pus la calit in putin ulei
Intr-un vas yena am pus doua linguri de ulei apoi am asezat ficateii. Deasupra am presarat Secretul Gustului si un cub cu pui de la Maggi. Nu e necesar sa folositi si voi la fel, puteti pune sare dupa gust.
Dupa asta am luat ceapa de pe foc si am turnat peste ficatei. Am amestecat acolo totul si m-am asigurat ca ceapa a ajuns peste tot prin vas
Am bagat la cuptor si am lasat acolo pana mi s-a parut ca ficateii s-au rumenit un pic. Intre timp am curatat o capatana de usturoi si am maruntit si amestecat cu sare si ulei. A iesit exact un mujdei pe care l-am pus deasupra ficateilor cam cu 10 minute inainte sa fie gata.
Se servesc cu mamaliguta calda. Pofta buna!
Vaaai, ce pofta mi-ai facut, Liiiz!!!
RăspundețiȘtergeremmmm. ce bine arata!tocmai am ajuns acasa si sunt moarta de foame!m-ai facut sa salivez!
RăspundețiȘtergeresuper....ficateii la cuptor ies intr-adevar foarte gostosi si fragezi...nu sunt innecaciosi ca cei facuti in tigaie...dar iti vand un pont...sarea sau baza pentru mancaruri pe care o pui, pune-o mai spre final, dupa ce ficateii s-au copt. Sarea ii intareste...pupici si spor.:*
RăspundețiȘtergere:) multu de aprecieri si sfaturi :*
RăspundețiȘtergereMmmmmmm,ce bunnnnn!! Dupa aspect nota 10...insa sunt convinsa ca au iesit si ffffff gustosi! Vin acasa sa imi gatesti si mie. Si Luana a gatit supa crema de legume si te lingeai pe degete de buna ce era!! Pupiciiiii...
RăspundețiȘtergere:*:*:*
RăspundețiȘtergere