Mie îmi plac mult merele "Bot de iepure", dar numai acelea tari, zemoase, nu și acelea care parcă sunt zaharisite și înecăcioase. Ghinionul meu a fost că m-am dus la piață și am cumpărat mere (care doar păreau a fi de care vroiam eu) și când am ajuns acasă mi-am dat seama că am greșit cu alegerea. Așa că ce să fac cu ele? De mâncat oricum nu le mâncam și ca să nu le las să se strice, am hotărât să le coc. Prin casă nu aveam nucă și nici nu știu dacă la magazinul din apropiere este, așa că pe frigul ăsta nu m-am dus până la supermarket ca să iau :) și le-am făcut cum m-a dus pe mine capul.
Fiindcă am tigaie Dry Cooker și îmi place destul de mult să o folosesc, am ales să o pun la treabă. Prima dată am curățat merele. În tigaie mi-au încăput 4 mere tăiate în jumătate, dar merg puse și întregi, după ce se scot sâmburii. În mijloc, am pus la fiecare jumătate puțin zahăr și puțină apă, pentru că nu erau prea zemoase, după cum v-am zis.
Le-am acoperit și le-am lăsat să se prepare. Am scos capacul odată să văd dacă a curs zahărul și am mai făcut o fotografie:
Dacă aveți Dry Cooker cred că știți că nu e bine să ridicați capacul de multe ori, pentru că se pierde căldura și coacerea durează mai mult. Așa că eu le-am lăsat acolo în legea lor și când am considerat că sunt gata, le-am scos.
Zahărul a curs și s-a caramelizat un pic. Nu s-a lipit de tigaie așa că l-am luat și l-am pus peste mere unde s-a inmuiat și a dat un gust excelent. Tigaia se curăță cu apă caldă.
Merele merg ornate și cu frișcă, nuci, alune etc. Au ieșit foarte bune și o să le mai prepar în acest fel.
Tu cum prepari merele coapte?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu