Dacă nu prea ai timp să bucătărești dar ți-e poftă de o prăjitură îți vin eu în ajutor cu o rețetă foarte simplă de prăjitură .. la microunde.
Nu iubesc cuptorul cu microunde și nici nu consider că e prea sănătos, dar nu m-am putut abține să nu fac prăjitura, când am găsit rețeta pe net.
INGREDIENTE:
o cutie de compot de ananas rondele
150 grame de zahăr
3 ouă
75 grame făină
30 gr unt topit
o linguriță praf de copt
În primul rând aveți nevoie de un vas de yena unde puneți două linguri mari de zahăr cu o linguriță - două de apă (tot zahărul trebuie să ia contact cu apa, pentru a se carameliza). Se lasă maxim trei minute în cuptorul cu microunde la 700W. Când scoateți din cuptor, zahărul ar trebui să fie un pic maroniu. Dacă aveți un vas foarte înalt așa cum am avut eu, după trei minute n-o să fie gata, așa că vă recomand să mai lăsați puțin. Eu n-am știut că e nevoie să stea mai mult din cauza vasului, dar n-a fost până la urmă nicio problemă. E vorba mai mult de estetică.
Se topește untul într-un vas, tot la microunde:
Într-un alt vas se amestecă restul de zahăr cu ouăle (eu am avut ouă de țară, de asta a ieșit așa galbenă prăjitura), apoi se adaugă untul topit, făina și praful de copt.
Peste zahărul caramelizat se așează rondele de ananas în așa fel încât să iasă un modelaș. Și zahărul caramelizat al vostru ar trebui să fie mai maroniu decât al meu :).
Apoi se toarnă compoziția pe deasupra. Chiar dacă nu acoperă complet ananasul, nu e nicio problemă, pentru că la căldură va mai crește.
Se bagă totul la microunde timp de 7 minute la 700W, iar apoi se scoate, se lasă la răcit 10 minute și se răstoarnă pe o farfurie. Fiindcă eu am avut vasul înalt, a trebuit să las 14 minute compoziția. Vă puteți uita dacă are aspect uniform, iar dacă pare încă nefăcută la mijloc, mai lăsați-o la copt. Într-un vas mai mic, în 7 minute ar trebui să fie gata.
După ce o răsturnați, ea va arăta foarte frumos, cu partea de deasupra mai maronie (dacă lăsați zahărul să se caramelizeze bine):
Puteți tăia felii:
Și savura:
Poftă bună!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu