2 iunie 2012

Negrese delicioase - reteta in imagini


Nu prea obișnuiesc să prepar dulciuri acasă din cauză că aș mânca prea multe și aș fi tentată să fac des orice mi-ar face poftă. Dar răsfoind pagini de net am găsit o rețetă prea ușoară ca să n-o prepar și eu, mai ales că mie imi plac prăjiturile uscate, fără siropuri, creme și alte cele.
Dupa cum vă așteptați, este vorba de negrese, rețeta este una cu grad foarte redus de dificultate, cu puține ingrediente și de post. În plus este foarte exactă și nu e nevoie de cântar pentru a măsura cantitățile.

Ce avem nevoie?



- o cană și jumătate de zahăr, 
- o cană și jumătate de apă, 
- trei căni de făină, 
- trei linguri cu vârf de cacao, 
- patru linguri de ulei, 
- esență de rom, 
- un praf de copt, 
- un plic de zahăr vanilat, 
- 100g nucă mărunțită, 
- un praf de sare.

Rețeta originala conținea și stafide, dar eu nu am pus pentru că n-am găsit la magazin de cumpărat. Fiindcă nu am găsit nici nucă mărunțită, am luat miez de nucă întreg și pentru că n-am mașină de tocat nucă, le-am mărunțit cu cuțitul.

Glazura de ciocolată: șase linguri de apă, șase linguri de zahăr, șase linguri de ulei, două linguri de cacao.


Prima dată am pus într-un castron de plastic zahărul, apa, făina, cacao, uleiul și romul si am amestecat. A ieșit o pastă ca cea de mai jos:


După aceasta, am mărunțit nuca. Puteam să o tai si mai mică dar mie imi place să se simtă bucăți.


Am pus în compoziție și nuca, apoi un praf de sare, zahărul vanilat si praful de copt și am aprins focul în cuptor pentru a fi încălzit bine când e gata tava.


Am folosit o tavă de aragaz în care am pus un pic de ulei pe toată suprafața și am tapetat-o cu făină. Se poate folosi și unt dacă nu vreți să fie o prăjitură de post:


Am așezat compoziția în tavă. Se poate folosi o lingură pentru a distribui compoziția dar eu vă sugerez să luați tava în mână și să o miscați stânga dreapta până se așează singură peste tot.


Am introdus tava în cuptor. În primele 15 minute este bine să nu deschidem ușa cuptorului. Pentru a fi coaptă, această prăjitură trebuie să stea 25 de minute în cuptor la foc mediu spre mic. Eu tot atât am lăsat-o și a ieșit foarte bine. Ca să fiți sigure că e gata, puteți băga o scobitoare și dacă iese curată înseamnă că trebuie scoasă prăjitura.  



Arată bine, nu-i așa? O lăsăm la răcit și între timp facem glazura. Adăugăm ingredietele într-un vas și punem la foc mic. Va începe să fiarbă:




Nu trebuie lăsată foarte mult. Eu am fiert-o cam tare și când am aplicat-o peste prăjitura s-a cam înțepenit. Ea își va schimba puțin densitatea, se îngroașă puțin, dar nu trebuie prea groasă.

Vreți și poze de final?





Vă asigur că iese foarte bună și nu foarte dulce. Spor la gătit și poftă bună!!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for Like a butterfly

Postari asemanatoare:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner